Gîte Orban - Vakantiehuis Luxemburg | In de omgeving
7
page-template-default,page,page-id-7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

In de omgeving

Toerisme in Luxemburg: een geslaagde vakantie!

Het gehucht Trinal bevindt zich in het groene hart van de Belgische provincie Luxemburg, op een boogscheut van het dorpje Rendeux met zijn uitgebreidere winkelgelegenheden en het mooie arboretum Robert Lenoir. Wie zijn lokale delicatessen liever op de markt inslaat, zal zijn ogen uitkijken op de gezellige wekelijkse markten in de naburige dorpen.

Rond Trinal vindt u tal van mogelijkheden om te mountainbiken, rotsklimmen, wandelen, zwemmen, vissen of kayakken. Tijdens de wintermaanden kunt vlakbij zelfs gaan skiën! Maar ook wie minder sportief is aangelegd, zal zijn hart ophalen aan de talloze mogelijkheden voor toerisme in Luxemburg.

De kleinste stad ter wereld

Op amper 10 km van ons vakantiehuis vindt u de typisch Ardense provinciesteden Hotton, met zijn spectaculaire grotten, en La Roche.

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, bevindt zich iets verderop, op 17 kilometer. Het is er heerlijk struinen door de kleine straatjes omgeven door de lekkerste eethuisjes.

Vergeet bij een bezoek aan Durbuy niet binnen te stappen in het Topiary Park, de grootste vormsnoeituin. U treft er meer dan 250 figuren van onder meer olifanten, herten, vogels en andere tot de verbeelding sprekende dieren.

Attracties voor het hele gezin

Het toerisme in Luxemburg heeft ook heel wat te bieden voor de jongsten onder ons.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een reuzedoolhof van meer dan 11 ha groot? Het Labyrint van Barvaux is uniek in België en opent zijn deuren in de maanden juli, augustus en september.

In het fascinerende recreatiepark Chlorophyle kunnen uw kleine avonturiers dan weer op verbazingwekkende wijze kennismaken met het bos, en zich uitleven in de prachtige speeltuin.

Of waarom zou u niet terugreizen in de tijd tijdens een onvergetelijke tocht van 10 km met de stoomtram van Erezée?

Het Land van de Bever

Wist u dat de bever zijn grote comeback heeft gemaakt in de Ardennen? Dit geniale knaagdier bouwt opnieuw burchten en dammen in onze achtertuin, en wordt daarom terecht de architect van de rivieren genoemd.

Wilt u één van hen aan het werk zien? Reserveer dan zeker een wandeling onder leiding van een lokale bevergids.

Nog meer aanraders

Voor meer hoogtepunten in de regio en een overzicht van de evenementen die gepland staan tijdens uw vakantie, neemt u een kijkje op de website van Toerisme in Luxemburg: www.luxembourg-belge.be/nl/.

Of spring eens binnen bij het zeer efficiënte VVV-kantoor in Marcourt, op 5 km van ons vakantiehuisje. En maak van de gelegenheid gebruik voor een mooie wandeling langs de kluizenaarswoning en kapel van Sint-Thibaut (1639). Er staat u een uitzonderlijk uitzicht te wachten!

Lokale markten

Niets zo leuk tijdens uw Ardennen vakantie als heerlijk rondstruinen op de markten in Luxemburg. Met heerlijke lokale specialiteiten of de internationaal geroemde Ardense hammen en kazen, zijn de markten op deze pagina dan ook met recht niet te missen bezienswaardigheden in Luxemburg.

Markt Marcourt

Marcourt ligt op amper 5 km van ons vakantiehuis. Tijdens de zomermaanden vindt u hier elke woensdagavond van 17 uur tot 21 uur een pittoreske plattelandsmarkt met streekproducten van de lokale landbouwers en veehouders. Vers van het veld: dat smaakt!
www.marcourt-Beffe.be

Markt Hotton

Toeristen bezoeken Hotton om zijn grotten, maar de lokale bewoners bezoeken Hotton om de 14 dagen om zijn openbare markt op zaterdag. De markt van Hotton vindt bovendien het hele jaar door plaats. Ideaal dus voor een leuke activiteit in het tussenseizoen.
www.si-hotton.be

Markt Bomal

Een van de gezelligste Ardennen markten is de zondagmarkt in Bomal-sur-Ourthe, die elke zondagmorgen van Pasen tot 11 november zijn kamp opslaat in de straten van het dorp. Het ene na het andere kraampje verwent u met ambachtelijke Ardeense lekkernijen, maar ook zuiderse tapenades en zelfs reuzenpaëlla’s: hier voelt u zich pas echt in het zuiden. Vergeet aan het einde van de markt ook geen kijkje te nemen in de sporthal “Le Sassin”, waar daar staat u een gezellige rommelmarkt te wachten.
www.bomal-info.be

Kerstmarkt Durbuy

Kerst in de Ardennen is een onvergetelijke belevenis. Tot in de kleinste dorpen vindt u gezellige kerstmarkten. Maar de mooiste van allemaal is ongetwijfeld de kerstmarkt van Durbuy. Heel Durbuy verandert in de eindejaarsperiode in één groot kerstdorp. Traditionele ambachtslui en een traditionele kerststal geven u het gevoel terug te reizen in de tijd.
www.durbuy.be

Markt La Roche-en-Ardenne

Ook La Roche heeft zijn markt. Elke tweede en vierde vrijdag van de maand kunt u hier ’s ochtends terecht voor verse etenswaren. Een echte bezienswaardigheid kunnen we de markt niet noemen, maar het is wel handig voor een snelle en lekkere lunch als u toch in de buurt bent tijdens een uitstap.
www.la-roche-tourisme.com